maanantai 13. lokakuuta 2008

Lontoosta

Olen luvannut laittaa jonkinlaista raporttia syyskuiselta Lontoon reissulta. Tässä nyt vihdoin jotain. Reissu oli enemmänkin perheen matka ystäväpariskuntaa tapaamaan -ja lyhyt sellainen, joten kauheasti en kierrellyt gallerioissa enkä shoppaillut.

Lapsille ostin aikamoiset kassilliset vaatteita Primarkista, joka on sellainen halpistavaratalo. Oxford Streetillä on tietysti suurin niistä, mutta muualtakin löytyy. Itselle en ole koskaan ostanut mitään Primarkista, koska laatu voi olla mitä sattuu. Tosin esim. naisille olisi ollut ihanan värisiä simppeleitä neuleita punnalla. Mutta Briteissä käymisen traditioihin liittyy mulla lasten vaatteiden ostaminen Primarkista. Ne vaan on käsittämättömän halpoja eikä tarvi kestää isältä pojalle. Tällä kertaa ostin n. 90 € lastenvaatteita ja siihen sisältyi ainakin 4 housut, kaksi talvitakkia, 6 paria sukkahousuja, 10 alkkarit, 10 paria sukkia, n. 10 erilaista pitkähihaista paitaa ja pari hametta.
Muutenkin tykkään kuljeskella Oxford Streetillä, sillä siellä on mm. Marks & Spencerin suurin Lontoon tavaratalo. M&S:stä löytyy aika laadukkaita vaatteita kohtuuhinnalla, mutta itselleni hankin sieltä lähinnä alusvaatteita. Ainakin joitakin vuosia sitten M&S:n Peruna-alusvaatemalliston takaa löytyi Agent Provocateurin suunnittelijoita. Jos ei vielä ole käynyt Sohossa Agent Provocateurin liikkeessä, niin kannattaa käydä! Sieltä ei tosin normaali ihminen voi ostaa mitään, mutta alusvaatteet ovat jumalaisia.
Oxford Streetillä on myös Selfridges-tavaratalo, myöskin erittäin kallis, mutta hauska paikka käydä katselemassa muodin viimeisimpiä virtauksia. Ja harvoinpa pääsee livenä katselemaan vaikkapa Vivienne Westwoodin luomuksia.
Oxford Streetiltä löytyy siis lähes kaikki tavalliset vaatekaupat kuten H&M, Mango, Zara, Gap ja tietty Top Shop. Siellä en ollutkaan käynyt moneen vuoteen, mutta nyt piipahdin ja olin positiivisesti yllättynyt erityisesti kengistä. Myös monet vaatteet näyttivät kiinnostavilta, mutta olin liikkeellä lasten kanssa, enkä voinut kiduttaa heitä kokeilemalla vaatteita itselleni...
Lasten kanssa kävimme Regent Streetillä Hamleysissä, 5 kerroksisessa lelukaupassa. Itse en siitä ole kovinkaan innostunut, mutta olin lapsille luvannut että käydään siellä.
Primarkin ostosten lisäksi Oxford Streetiltä tarttui mukaan Clarksin myymälästä saappaat, 80£. Myymälöitä taitaa olla siellä parikin kappaletta. Tykkään Clarksin kengistä koska ne ovat tosi hyvät jalassa, arkiseen käyttöön sopivia ja hintalaatusuhteeltaan hyviä. Nämäkin saappaat ovat olleet jo tosi ahkerasti käytössä. Viimeisellä työmatkalla ei tainnut olla edes muita kenkiä mukana.
Muuten tykkään ihan mielettömästi hengailla Brick Lanella ja siellä suunnalla. Siellä on paljon pieniä butiikkeja, ihania ja edullisia intialaisia ravintoloita ja mielenkiintoisen näköisiä ihmisiä. Mutta uusin löytöni siellä on The Laden Showroom niminen kauppa, joka myy 47 itsenäisen suunnittelijan vaatteita osoitteessa 103 Brick Lane. Itselleni ostin Nikki Pumpkinin jakun/paidan ja joka ikinen kerta kun se on ollut päälläni, on joku tullut sanomaan kuinka ihana se on. Kuvat eivät ehkä tee sille täyttä oikeutta (oli purkamatta olleessa matkalaukussa ja siksi vähän rypyssä), mutta kangas on 100% villaa ja seassa on sellaista jännästi tietyssä valossa näkyvää kimallusta. On aivan ihana päällä! The Laden Showroomissa oli vaikka mitä jännää, mutta sielläkin olin perhe mukana.


Spitalfields Market sunnuntaisin on myös tutustumisen arvoinen. Tällä kertaa ei oltu sunnuntaina paikalla, muina päivinä sinne ei ehkä kannata mennä.

Kuulin, että kiinnostavia pieniä liikkeitä on tällä hetkellä Islingtonissa, mutta en itse käynyt siellä enkä tiedä sen tarkemmin. Meidän Lontoon reissuun sisältyi myös telttailu Eppingin metsien vieressä sijaitsevalla leirintäalueella. Se on ainoa leirintäalue Lontoossa, jossa voi tehdä nuotion. Lisäksi vanhemmalle lapselleni syntymäpäivälahjaksi olin hankkinut meille liput Madonnan konserttiin Wembleylle, joka kokonaisuudessaan oli aikamoinen elämys. Samassa lentokoneessa takaisin Suomeen tuli myös Antti Tuisku, joka oli ollut samassa konsertissa.

Yleensä hengailen Charing Cross Roadin kirjakaupoissa, mutta nekin jäivät nyt väliin. Ihan hyvä noin rahankäytön kannalta, on nimittäin sen verran löysällä olleet nuo kukkaron nyörit viime aikoina, että Visa-lasku hipoo pilviä ja konkurssi uhkaa...

Mutta hyvää Lontoota Maureenille ja kuka nyt sinne päin onkaan menossa! Ja hei Maureen, yritin kommentoida uutta blogiasi, mutta se ei onnistunut anonyymisti. Mulla on vain omissa nimissä olevat sähköpostiosoitteet ja koska niitäkin on jo 4, en haluaisi luoda mitään nimimerkkiosoitteita. Joten haluaisin kommentoida anonyymisti, jos mahd...

Päivän syömiset:
- kahvia, hapankorppu jonka päällä 17% juustoa
- uunissa tehtyjä rosamundaviipaleita joiden päällä vähän oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, timjamia ja auringonkukansiemeniä, 3 kalapuikkoa, 3 kalkkunapyörykkää
- banaani
- chili con carnea, vähän täysjyväpastaa, salaattia jossa erilaisia salaatteja, kurkkua, kevätsipulia, loraus oliiviöljyä, balsamicoa, ripaus suolaa, pala jälkiuunileipää
- Läkerol-pastilleja, cavaa

Edit klo 19.30:
Tarkoitus oli mennä jumppaan, mutta tunti olikin peruttu. Voihan paska. No, sen sijaan kiertelin muutamissa kaupoissa ja ostin eteiseen valaisimen. Kotiin päästyäni oli niin kova nälkä, että pakko oli tehdä ruokaa. Lenkille lähtökään ei nyt enää onnistu kun on maha täynnä ja pilkko pimeää.
Oli taas mieletön nälkä, mutta rauhassa onneksi pystyin syömään. Ostin elämäni ensimmäistä kertaa karitsan jauhelihaa, josta tein kidneypapujen kanssa chili con carnea. Huomaan, että mulla on ihan kamala proteiinin tarve ja varmaan matala hemoglobiini tekee sen, että olen päätynyt muutaman kerran ostamaan lammasta/karitsaa. Olen ollut kasvissyöjä yli puolet elämästäni, mutta viime vuosina ryhtynyt syömään kanaa ja kalkkunaa. Nyt näköjään alkaa maistumaan myös lammas...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivaa, vihdoin raporttia Lontoosta! Kynä savuten kirjoitin osoitteet ja vinkit muistiin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä homma! Ihanaa matkaa teille. Olen vähän kateellinen, tyttärenikin eilen huokaili, että mä haluaisin olla Lontoossa...
Gallerioista tuli vielä mieleen Saatchi, jossa olisin halunnut käydä mutta oli vielä remontissa silloin. Kannattaa siis tsekata onko jo auki. Ja Tate Modern on aina hyvä.